open-navfaktor-logo
search
Bundesliga
Kakav debi: Rezervista Haaland hat-trickom donio pobjedu Borussiji
Fudbaleri Borussije Dormund slavili su s 5:3 u gostima kod Augsbruga u meču 18. kola Bundeslige, a inicijator preokreta za pobjedu bio je mladi norveški napadač Erling Braut Haaland
18.01.2020. u 17:25
get url
text

Osam pogodaka viđeno je u jednom od najzanimljivijih mečeva 18. kola Bundeslige između Augsburga i Borussije Dortmund, a na kraju su gosti slavili s 5:3, iako su u 55. minuti gubili s 1:3.

Ključni čovjek u prvoj zvaničnoj pobjedi BVB-a u 2020. godini bio je mladi norveški napadač Erling Braut Haaland, koji je u januarskom prijelaznom roku iz austrijskog RB Salzburga stigao u redove Milionera.

Haaland je u 56. minuti zamijenio Piszczeka, a smo tri minute na terenu bilo mu je dovoljno da postigne debitantski pogodak i smanji zaostatak Borussije na 2:3. Dvije minute kansije Sancho je izjednačio na 3:3, da bi Haaland s dva gola kompletirao hat-trick u prvom zvaničnom nastupu za Borussiju i donio joj važnu pobjedu.

Golove s meča Augsburg - Borussia Dortmund pogledajte OVDJE.

Sastav Hoffenheima drugi dio sezone otvorio je porazom na domaćem terenu od Eintrachta (1:2), a ovaj susret bh. reprezentativac Ermin Bičakčić pratio je s klupe.

Bundesliga, 18. kolo:
Augsburg - Borussia Dortmund 3:5
Fortuna Dusseldorf - Werder 0:1
Koln - Wolfsburg 3:1
Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1:2
Mainz -Freiburg 1:2

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.