open-navfaktor-logo
search
Dovoljan i bod
Kadetska reprezentacija BiH ipak izborila učešće u Elitnom krugu kvalifikacija za EP
Iako su prvi krug kvalifikacija za EP završili na trećem mjestu svoje grupe, izabranici Zorana Erbeza završili su među najboljim trećeplasiranim timovima
01.11.2018. u 19:43
get url
text

Kadetska fudbalska reprezentaija Bosne i Hercegovine plasirala se u elitni krug kvalfikacija za Evropsko prvenstvo.

Iako su prvi krug kvalifikacionog ciklusa završili na trećem mjestu svoje grupe, izabranici Zorana Erbeza završili su među najboljim trećeplasiranim timovima, što im je donijelo plasman u narenu rundu takmičenja.

U grupi sa Ukrajinom, Islandom i Gibraltarom, čije su se utakmice igrale upravo u našoj zemlji, Zmajići su zauzeli treće mjesto. Iako su na kraju samo jedan bod prenijeli u borbi za mjesto među najboljim trećeplasiranim timovima i taj jedan bod im je bio dovoljan.

Žrijeb Elitne runde kvalifikacija održat će se 6. decembra u Nyonu, a u žrijebu će učestvovati: Austrija, Bjelorusija, Belgija, BiH, Hrvatska, Češka, Danska, Engeska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Izrael, Italija, Kosovo, Holandija, Sj. Irska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusika, Škotska, Srbija, Slovačka, Slovenika, Španija, Švicarska, Švedska, Turska, Ukrajina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.