Kada neće GRAS: Centrotrans preuzima linije za rubna područja općine Centar

objavljeno: 14.02.2018. u 20:21

Na vanrednom sastanku, kojeg je u Općini Centar Sarajevo organizovao načelnik Nedžad Ajnadžić sa predsjednicima i sekretarima mjesnih zajednica Betanija-Šip, Hrastovi-Mrkovići, Pionirska dolina, Nahorevo, te Soukbunar i generalnim direktorom firme "Centrotrans" Safudinom Čengićem, razmatrani su aktuelni problemi javnog prijevoza građana.

Načelnik je iskazao puno razumijevanje za opravdano nezadovoljstvo građana koji su sinoć blokirali saobraćaj na Kromolju kako bi istakli svoj revolt protiv GRAS-a, zbog lošeg prijevoza na ovoj liniji.

Ajnadžić je od predsjednika i sekretara mjesnih zajednica zatražio da hitno održe zborove građana na kojim bi se izvršila analiza funkcioniranja javnog prijevoza i istakli zahtjevi u vezi sa mogućim rješenjem nagomilanih višegodišnjih problema u ovoj oblasti.

Ajnadžić je naglasio, bez obzira što Općina nije nadležna za javni prijevoz, da će u interesu građana učiniti sve da ova lokalna zajednica i finansijski podrži brzo rješavanje urednog prijevoza do iznalaženja konačnog rješenja ovog problema.

Načelnik je zatražio od "Centrotransa" hitan odgovor na rješavanju ovih problema, jer je svako daljnje odgađanje zahtjeva građana za uredan prijevoz neprihvatljivo.

Direktor Čengić je prihvatio zahtjeve Ajnadžića i iskazao spremnost da ova firma preuzme linije za Nahorevo, Kromolj-Poljine, Podhrastove, Breku i Bare, tako što će "Centrotransova" vozila saobraćati ovim linijama svakih sat vremena od 6 do 21 sat svakog dana.

Dogovoreno je da će na ovim linijama za rubna područja općine "Centrotrans“ organizovati prijevoz  od narednog ponedjeljka, navodi se u saopćenju Općine Centar.