VEZANI TEKST - Čolan otklonio dileme: Nurkić želi igrati u kvalifikacijama za Eurobasket

- S obzirom na to da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u predstojećem ciklusu kvalifikacija upitno, zbog navodnog otpora mog kluba, dužan sam reći da sam prije više od mjesec ljude u KSBiH obavjestio da ja želim igrati i da od strane mog kluba Portland Trail Blazersa ništa nije upitno. Odobrenje mog kluba Portland Trail Blazersa nije dolazilo nikad u pitanje jer je to povjerenje utemeljeno na uzajamnom poštovanju i bezuvjetnoj podršci od kluba koju sam stekao svojim radom i vrhunskim igrama koje su me svrstale u red najboljih centara, najjače košarkaške lige svijeta - napisao je Nurkić na zvaničnoj Facebook stranici.

Neospornu Nurkićevu želju da igra za nacionalni tim nedavno je u razgovoru za Faktor potvrdio i generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Na kraju vrijedi reći da će utakmice trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za EP koje su na programu 27. i 29. novembra protiv Bugarske i Latvije, izabranici Vedrana Bosnića igrati na domaćem terenu jer je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine (KSBiH) dobio povjerenje FIBA-e da u Sarajevu organizuje "balon" za ovaj prozor kvalifikacija.