open-navfaktor-logo
search
Treće odličje
Junakinja Igara: Kineska ljepotica Eileen Gu osvojila novo zlato
Kineskinja Eileen Gu, za koju mnogi smatraju da je najljepša sportašica na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, osvojila je još jednu zlatnu medalju.
18.02.2022. u 09:08
get url
text

Eileen je pobijedila u finalu slobodnog skijanja u disciplini halfpipe osvojivši svoju drugu zlatnu i ukupno treću medalju na ZOI (zlato u disciplini Big Air i srebro u slopestyle).

VEZANI TEKST - Najatraktivnija zlatna olimpijka: Ima 18 godina, u prošloj godini zaradila više od 14 miliona eura

Osim što plijeni ljepotom, Gu je i po rezultatima postala prva zvijezda Igara u Pekingu. U disciplini halfpipe je u potpunosti dominirala i zasluženo slavila rezultatom 95.25 koji je ostvarila u u svojoj drugoj vožnji.

- Zahvalna sam što sam ovdje. Ne mogu vjerovati da je ovo sve stvarno. Toliko volim skijanje i volim vas sve - rekla je 18-godišnja Gu, koja je rođena u San Franciscu i ranije je nastupala za Sjedinjene Američke Države, a od 2019. godine pored njenog imena je zastava Kine:

- Sada, kada je sve završilo, radujem se nevjerovatnom ručku s bakom, koja je doputovala u Kinu iz Amerike. Bit će stvarno posebno.

Eileen se bavi modelingom, ima ugovore sa prestižnim markama (Victoria's Secret, Gucci...) od kojih je samo u prošloj godini zaradila više od 14 miliona eura.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Eileen Gu (@eileen_gu_)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.