open-navfaktor-logo
search
Trener Tuzla Cityja
Jović najavio duel protiv Borca: Želimo pobjedu i da sa nova tri boda odemo na pauzu
U narednom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City dočekuje ekipu banjalučkog Borca, a ovaj duel najavili su trener Jović i veznjak Pantelić.
16.09.2022. u 12:49
get url
text

- Bit će ovo utakmica dvije ekipe koje gaje iste ambicije, a to je borba za sami vrh, za prva tri mjesta. Pozicija na tabeli govori da će to biti jedan od derbija kola. Dvije ekipe koje nisu napravile rezultat u posljednjim kolima onako kako su željele. Sigurno ćemo nakon poraza od Igmana tražiti bodove kako bismo kompenzirali gubitak bodova iz posljednjih kola - kazao je Jović.

Za trenera Plavih nema dvojbi kada je u pitanju ovaj meč.

– Naše ambicije su jasne. Želimo pobjedu i da sa nova tri boda odemo na pauzu. Iako nismo imali mnogo vremena za odmor, ekipa je spremna. Napravili smo analizu onoga što se dešavalo u Konjicu i ono što je bilo pozitivno u tom meču, ako se može reći, to je da smo se prvi put vraćali u utakmicu nakon negativnog rezultata - kazao je strateg Tuzlaka te nastavio:

– Što se tiče Borca, oni su satkani od mnogo kvalitetnih pojedinaca i imaju odličnog trenera kojeg dobro poznajem. To će biti jedna odlično pripremljena utakmica sa njihove strane, ali ja se nadam da ćemo uspjeti da ih iznenadimo nekim stvarima i dođemo do pobjede - kazao je Dragan Jović.

Plavi u ovom susretu neće moći računati na povrijeđenog Antu Hrkača i suspendovanog Damira Mehidića, koji je u Kaknju dobio crveni karton.

Dušan Pantelić se u Kaknju upisao u listi strijelaca, a o narednom meču je kazao:

– Borac ima dobar tim i individualni kvalitet. Mi ćemo dati svoj maksimum da pobijedimo ovaj meč i popravimo utisak iz prošlog susreta i da zadržimo prvo mjesto na tabeli - kazao je Jović.

Utakmica Tuzla City – Borac igra se sutra na stadionu u Srebreniku sa početkom od 16 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.