open-navfaktor-logo
search
Požurili s odlukom
Jesu li Salihamidžić i Kahn napravili veliku grešku?
Predvođeni Edinom Terzićem, mladim stručnjakom bh. korijena, fudbaleri Borussije Dortmund su osvojili petu titulu DFB Pokala u svojoj historiji.
15.05.2021. u 09:50
get url
text

Milioneri su u finalu deklasirali RB Leipzig s 4:1, a uvjerljiva pobjeda BVB-a navela je novinare Bilda da se zapitaju da jesu li Kahn i Salihadmižić pretjerali s odlukom da za novog trenera Bayerna, Juliana Naglesmanna, plate 20 miliona eura obeštećenja.

U Bildu aludiraju na činjenicu da je skupo plaćenog stručnjaka Terzić taktički "uništio" u borbi za prestižni trofej, očito smatrajući da je sadašnji trener BVB-a mogao biti odlična zamjena za Hansija Flicka.

Isti mediji tvrdi kako će i u Dortmund morati dobro da analiziraju je li angažman Marca Rosea bio pravi potez za ovaj klub jer je Terzić pokazao da zna raditi posao, iako mu je ovo prvi samostalni trenerski angažman.

Povratak na mjesto asistenta za Terzića bio bi so na ranu, tvrdi Bild, te naglašava kako je mladi stručnjak Sancha i Reusa vratio u istinsku reprezentativnu formu zbog kojeg mogu očekivati pozive za nastup na Evropskom prvenstvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.