open-navfaktor-logo
search
Sve bliže Unitedu
Jedan telefonski poziv bio je dovoljan, ko je Cityju "ukrao" Ronalda?
Iako se jučer činilo da je posao između Manchester Cityja i Juventusa dogovoren, baš kao i lični uvjeti Cristiana Ronalda i Građana, danas se desio totalni preokret.
27.08.2021. u 17:46
get url
text

City je stopirao pregovore, a "klizeći" je u cijeli posao uletio gradski rival i bivši klub Portugalca Manchester United.

Njegovi pregovori s Cityjem zapelin su navodno jer nije bilo ni službene ponude Juventusu ni dogovora oko igračevih detalja, iako su pojedini španski i italijanski mediji jučer tvrdili suprotno.

Nešto iza 15 sati Ronaldov agent Jorge Mendes potvrdio je kako su Građani ispali iz utrke, a Ronaldo je odletio iz Torina prema Lisabonu.

Tim sa Old Trafforda, za koji je Ronaldo igrao u periodu od 2003. do 2009. godine, već je poslao ponudu Cristianovom agentu Jorgeu Mendesu, ali i Juventusu.

Italijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano tvrdi kako je Ronaldu ponuđen ugovor do 2023. godine.

U medijima već kruži i verzija prema kojoj je glavni krivac za "krađu" Ronaldov mentor i drugi otac Sir Alex Ferguson. Legendarni trener je navodno nazvao Ronalda i rekao mu "vraćaj se kući". Cristiano nije dugo razmišljao i čim je dobio službenu potvrdu Unitedovog interesa, nazvao je Guardiolu i društvo i otkazao transfer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.