open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatno
Izraelska kompanija reklamira stambeni kompleks u sravnjenoj Gazi: "Kuća na plaži nije san"
Harey Zahav, vodeća izraelska kompanija za nekretnine koja gradi nelegalna naselja na okupiranoj Zapadnoj obali, objavila je nevjerovatan oglas u kojem reklamiraju prodaju stanova u zgradama koje planiraju izgraditi u porušenoj Gazi.
18.12.2023. u 19:15
get url
text

Projekat reklamiraju pod motom: "Probudi se. Kuća na plaži nije san" uz skice novih stambenih jednica koje su nacrtane na razorenim domovima Palestinaca, pod kojim, kako se pretpostavlja, još ima mrtvih tijela.

Riječ je projektu u području Gush Katif u Gazi. Ovaj kontroverzni projekat uznemirio je ljude i izazvao ogorčenje Palestinaca.

- Mi u Harey Zahavu radimo na pripremi terena za povratak u Gush Katif. Jedan broj naših zaposlenih počeo je raditi na uređenju prostora, raščišćavanju otpada i protjerivanju osvajača (Palestinaca, op.a.). Nadamo se da će u bliskoj budućnosti svi oteti biti sigurno vraćeni svojim kućama, da će se naši vojnici vratiti kućama i da ćemo moći da započnemo izgradnju u Pojasu Gaze, u svim regijama Guash Katifa - naveli su u objavi.

Veliki broj ljudi osudio ih je u komentarima na društvenim mrežama pitajući ih kako mogu planirati gradnju na otetoj zemlji i masovnoj grobnici u kojoj leže i djeca.

Neki su najavili i podnošenje prijave Haškom tribunalu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.