open-navfaktor-logo
search
Maske su pale
Izetbegović: Vučić je izjavom o šeheru Banjoj Luci priznao agresiju na Bosnu i Hercegovinu
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović prokomentarisao je izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića  koji je kazao "je l' mislite da treba da budemo najslabiji, da nam onda kada vama treba kažete: pogledajte kako ste vojnički slabi, nemojte da pustimo neke protiv vas, kao 1995. kada je zamalo pala Banja Luka".   
26.02.2020. u 16:50
get url
text

VEZANI TEKST - Izetbegović, Radončić i Komšić uputili poruku Dodiku, međunarodnoj zajednici i Srbiji

- Veoma je znakovita njegova izjava o Banjoj Luci kojom je priznao agresiju na BiH. Šeher Banja Luka nije srbijanski grad. Bolje neka razmisli kako je JNA, koja je bila jedna od najjačih vojski u Evropi, došla u situaciju da bježi. Kako se desilo da Armija Republike BiH, nastala u teškim okolnostima, dođe pred vrata Banje Luke. Armija RBiH nije izgubila nijednu bitku te 1995. godine. I o tome treba razmisliti - rekao je.

Izetbegović je i dodao:

- Odgovor na separatizam mora biti zajednički, sa HDZ-om koji mora biti zajedno s nama. Tu je Tužilaštvo BiH, koje može da hapsi, mi to ne možemo. I OHR treba reagovati, ustvari trebao je reagovati kada je Dodik kazao da će završiti posao Radovana Karadžića.

Fahrudin Radončić se također osvrnuo na ponašanje zvaničnog Beograda.

- Vučićeva politika je toplo-hladno. On ima problema sa svojim stajalištima. Mi smo spremni za dobrosusjedke odnose, ali i za svaki scenarij – istakao je Radončić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.