open-navfaktor-logo
search
Dženaza u Kamičanima
Izetbegović u Kozarcu: Dio naših komšija su zlikovci i svaki put kad mogu, oni će to ponoviti
Predsjednik Stranke demokratske akcije i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je u Kamičanima, gdje je prisustvovao kolektivnoj dženazi i ukopu 16 žrtava ubijenih na području Prijedora tokom proteklog rata, izjavio novinarima da se genocid nije desio samo u Srebrenici.
20.07.2022. u 14:51
get url
text
Bakir Izetbegović

- Mislim da je iz ovoga kraja 50.000 Bošnjaka otjerano, samo je hiljadu dočekalo kraj rata. Dakle, cilj je bio etničko čišćenje, i genocid je užasno lice pokazao upravo ovdje - napadi na žene, na djecu, na starce - naveo je Izetbegović.

Dodao je da se genocid nije ponovio samo u ovome ratu.

- Dakle, i u Drugom svjetskom ratu i svaki put kad je bila kriza, kada nije bilo jake države, kada je bio rat, nažalost, dio naših komšija se digao na Bošnjake i to treba kazati, ne treba se ustručavati. Dio naših komšija su zlikovci i svaki put kad mogu, oni će to ponoviti - kazao je Izetbegović.

Prema njegovim riječima, ovdje, u ovome kraju, te u Podrinju nema porodice koja ne pamti da im je komšija napravio zlo, "i to je tako".

- Jedini način da se takve stvari zaustave, da se više nikada ne ponove, jeste biti snažan, moći to zaustaviti. Ne treba se ni u šta drugo uzdati nego u vlastitu snagu i u snagu asocijacija unutar kojih treba da bude snažna država BiH. Dakle, država koja će da suzi prostor zlikovcima koji će, nažalost, vjerovatno do sudnjeg dana biti tu oko nas - kazao je Izetbegović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.