open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SDA
Izetbegović: Ne vjerujem da bi HDZ bio za kombinaciju bez SNSD-a u vlasti
Izetbegović je podsjetio da je Šarović kazao da bi bilo lako prikupiti 22 ruke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za formiranje nove vlasti
16.10.2019. u 10:33
get url
text

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović prokomentirao je najave predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Mirka Šarovića da će ta stranka započeti pregovore o formiranju vlasti na državnom nivou.

Izetbegović je podsjetio da je Šarović kazao da bi bilo lako prikupiti 22 ruke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za formiranje nove vlasti.

- Samo ne znam šta bismo novo dobili. Imamo u ovom času Vijeće ministara koje funkcionira. Mogli bismo slično dobiti, s tim što ne vjerujem da bi HDZ bio za tu kombinaciju – kazao je Izetbegović.

Nagovijestio je da će situacija ostati "status quo", sve dok SNSD ne odluči prihvatiti da entitet ne može komandovati državi.

- Da ne može rasturiti ustavno-pravni konstrukt države BiH, da se ima poštovati Ustav, da se ima poštovati vladavina zakona i svih strategija za koje su i oni svojevremeno digli ruke – zaključio je Izetbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.