open-navfaktor-logo
search
CIKBiH
Izbori u Mostaru: Ovjereno još 15 listi sa 95 kandidata
Centralna izborna komisija BiH je razmatrajući Izvještaj o izvršenim provjerama kandidatskih listi i kandidata političkih stranaka i koalicija za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara, a nakon isteka roka za otklanjanje nedostataka, ovjerila još 15 kandidatskih listi u cijelosti ili djelimično sa 95 kandidata.
13.10.2020. u 10:52
get url
text

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2020. godine u Gradu Mostaru Centralna izborna komisija BiH će do 5.11.2020. godine overene kandidatske liste objaviti u službenim glasilima i sredstvima javnog informiranja, kao i na web stranici www.izbori.ba.

Centralna izborna komisija BiH danas je u skladu sa Uputstvom o postupku žrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću usvojila i Odluku o određivanju redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću za Gradsko vijeće Grada Mostara za Lokalne izbore 2020. godine, a nakon što je 9.10.2020. godine provedeno žrijebanje. Navedena odluka kao i zapisnik sa žrijebanja danas će biti dostupni javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, saopćio je CIK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.