open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Iz Naše stranke tvrde da nisu razmatrali Halilovića za premijera KS, on kaže da se razgovaralo
Portal Oslobođenje sinoć je objavio vijest da bi novi premijer Kantona Sarajevo mogao biti Jasminko Halilović, poduzetnik i osnivač Muzeja ratnog djetinjstva i da se u vezi s njegovim imenovanjem vode pregovori u Našoj stranci, a na upit Faktora iz NS su demantovali ovu informaciju.
14.12.2022. u 09:51
get url
text

SDP-ov zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Igor Stojanović jučer je najavio da će Edin Forto vjerovatno ostati premijer nakon formiranja vlasti, a sinoć se u medijima pojavila informacija o drugom kandidatu kojeg bi Naša stranka navodno mogla predložiti.

- Trenutno se u Našoj stranci vode pregovori o potpuno drugom kandidatu. Riječ je o Jasminku Haliloviću, poduzetniku, te osnivaču i direktoru Muzeja ratnog djetinjstva - navodi se u tekstu Oslobođenja.

VEZANI TEKST - Stojanović: Sutra počinju pregovori o formiranju vlasti u KS, Forto najvjerovatnije ostaje premijer
 

Generalni sekretar Naše stranke Nihad Uk za Faktor je potvrdio da se na organima stranke nije pregovaralo o Haliloviću.

- I ja sam ovu informaciju pročitao u medijima. Na organima stranke ništa nije bilo, možda je neko privatno o tome razgovarao - kazao nam je Uk.

Demant da bi Halilović mogao biti novi premijer KS stigao je i od federalnog zastupnika iz Naše stranke Dragana Miokovića, koji tvrdi da Jasminko Halilović neće biti novi premijer KS.

Ipak, Halilović tvrdi da je bilo razgovora o tome da on zasjedne na poziciju premijera KS, ali se, prema njegovim izjavama medijima, zahvalio na tome i odbio, te je pohvalio dosadašnji rad aktuelnog premijera KS Edina Forte.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.