open-navfaktor-logo
search
Obavijestili selektora
Iz menadžerske agencije otkrivaju: Kovačević se nije ni trebao naći na Petevovom spisku
Vladan Kovačević, golman Rakowa, nije se pojavio na današnjem okupljanju fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.
30.05.2022. u 23:28
get url
text

Selektor Ivaylo Petev je novinarima kazao da se Kovačević nije javio i da ne zna šta je u pitanju.

- Od svih koje sam pozvao, jedino Kovačević nije tu. Ne znam zbog čega je to tako. Svako stoji iza svoje odluke - rekao je Petev.

Nezavisne novine u međuvremenu prenijele su reakciju menadžerske agencije koja zastupa bivšeg golmana Sarajeva. Tvrde da Kovačević nije trebao ni dobiti poziv, kao ni da nema poziv selekcije Srbije, o čemu su odmah nakon njegovog nepojavljivanja u Zenici krenule spekulacije.

- Mi, firsteleven ISM, sportska agencija i menedžment agencija golmana Vladana Kovačevića/RKS Rakow izjavljujemo:

Vladan Kovačević se uopće nije trebao naći na spisku A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pošto našu struku shvatamo jako ozbiljno, pravovremeno smo informirali gospodina Vicu Zeljkovića, predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, kao i selektora, gospodina Ivayla Peteva, da je Vladan Kovačević odlučio ne odazvati se pozivu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Šta slijedi poslije neopravdanog izostanka fudbalera sa priprema reprezentacije BiH?
 

Ako je to u aktuelnoj situaciji od spomenute gospode ignorirano, opet nije razlog javnosti davati izjave: "Kovačević se nije javljao". Koliko god svi mi živjeli pod pritiskom javnosti i struke, imamo odgovornost jednom iskrenom pristupu i korektnom odnosu, sa svima, koji su dio svega, a to je najviše javnost, te na kraju sami navijači.

Ovdje nema mjesta, niti vremena bilo kakvim spekulacijama i nagađanjima, koja se trenutno šire u eteru. Pošto je mladi gospodin Vladan Kovačević prirodni Srbin, niti klub igrača, niti mi agencija igrača nemamo poziv reprezentacije Srbije iako bi u aktuelnom slučaju to bila nagrada najboljem golmanu Ekstraklase u Poljskoj.

Golman Vladan Kovačević i mi kao njegova agencija želimo reprezentaciji Bosne i Hercegovine puno uspjeha u budućnosti - poručili su iz agencije.

Vladan Kovačević bio je među Zmajevima u prijateljskim utakmicama s Gruzijom i Luksemburgom, ali tada nije upisao minute, odnosno debitovao za nacionalni tim.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.