Brbović je optužen i za pokušaj ubistva A. S., koji je tom prilikom lakše povrijeđen, te za oštećenje tuđe stvari, jer je prilikom pucnjave oštećen stakleni portal na jednom poslovnom prostoru u ulici Azize šaćirbegović u sarajevskom naselju Hrasno, gdje se sve odigralo.

- Optuženi se tereti da je 22. aprila 2021. godine oko 19 sati i 50 minuta ispred ulaza u jednu od zgrada u ulici Azize Šaćirgbegović, gdje su stajali A. P. A. S., došao iz pravca "Taxi doma", prišao im na udaljenost od 10 metara i potom iz automata ispalio rafalno 16 hitaca u pravcu oštećenih. A. P. je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život u predjelu grudnog koša i trbuha od kojih je preminuo 19. maja 2021. godine, dok je A. S. zadobio laku tjelesnu povredu. Od ispaljenih hitaca oštećen je i stakleni portal na jednom poslovnom prostoru u ulici Azize Šaćirgbegović - naveli su iz Tužilaštva KS.

Faksimil optužnice Tužilaštva KS 

Postupajući tužilac u optužnici je predložio i produženje pritvora Brboviću, koji je uhapšen istu noć,a zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje rezultiralo uznemirenjem javnosti.