open-navfaktor-logo
search
Željo slavio
Ivković poslije Rudara: Najbolje poluvrijeme u sezoni
Tomislav Ivković drugi put ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a prvi put na Grbavici sjedio na klupi Željezničara.
16.08.2021. u 20:28
get url
text

Njgov svojevrsni debi pred domaćom publikom bio je uspješan. Željo je u petom kolu bh. elite nadigrao Rudar Prijedor rezultatom 2:0.

- Čestitam svojim igračima na svemu što su prikazali danas. Prvo poluvrijeme izuzev tri, četiri minute na kraju nije bilo na nivou. U drugom poluvremenu je to bila bolja ekipa. Pobjeda ne znači ništa ako ne napravimo seriju rezultata. Drugo poluvrijeme je možda i najbolje ove sezone. Kada igraju rasterećeno pokazali su da znaju - rekao je Ivković poslije duela na Grbavici.

On je izjavi za Moja TV rekao da su igrači većim dijelom prvog poluvremena igrali pod ručnom, još uvijek pod utiskom poraza u Mostaru, a da je u drugom dijelu bilo fudbala za dušu, za publiku, s lijepim akcijama i šansama.

Ivković je uoči narednog kola i gostovanja kod Radnika u Bijeljini rekao da se ekipa za svaku utakmicu mora posebno pripremiti, a da je pri dolasku u Sarajevo naučio da ovdje nema laganih protivnika i da su svi "u pet deka".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.