open-navfaktor-logo
search
Sofrenićeva obmana
Ivaylo Petev na predstavljanju otkrio da je izbor za selektora BiH bio farsa
Ivaylo Petev izabran je za novog selektora Bosne i Hercegovine na sjednici Izvršnog odbora FSBiH 21. januara.
27.01.2021. u 15:51
get url
text

Dan ranije krovna kuća bh. fudbala objavila je da će Zmajevi u martu između kvalifikacionih utakmica protiv Finske i Francuske odigrati i prijateljski meč protiv Kostarike.

U medijima se o ovom susretu, zakazanom za 27. mart spekuliralo znatno ranije. Petev je tokom današnjeg predstavljanja poručio da je iz FSBiH konsultovan oko utakmice i izbora protivnika.

VEZANI TEKST - Predstavljen Ivaylo Petev, šta je poručio u prvom izlasku pred novinare

- Kontaktirali su me za prijateljsku utakmicu protiv Kostarike - ponovio je nekoliko puta Petev, iako nije bio selektor kada je utakmica dogovorena.

Ukoliko su tvrdnje Peteva tačne, to znači da je selektor izabran i prije nego što se o njegovom imenovanju glasalo na sjednici Izvršnog odbora, što je svojevrsna farsa!

Stručnjaci iz FSBiH navikli su obmanjivati javnost, a to potvrđuje i činjenica da danas nisu promovirani asistenti Peteva, iako je prošle sedmice potpredsjednik Saveza Milorad Sofrenić kazao da će to biti učinjeno 27. januara.

Rečeno je da će stručni štab činiti treneri iz Bosne i Hercegovine, odnosno da bugarski strateg neće birati svoje saradnike, koje je tražio u pregovorima sa krovnom kućom bh. fudbala.

Podsjećamo da je svojevremeno Meho Kodro smijenjen sa selektorske pozicije jer nije želio voditi ekipu u Iran i igrati utakmicu koja je dogovorena bez njegovog znanja i pristanka.

{$galerijaFotografija}

Ivaylo Petev 27.01.2021.
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.