open-navfaktor-logo
search
Radno u Mostaru
Ispravljaju se neravnine na terenu Veležovog stadiona
Iako su fudbaleri Veleža na zimskom odmoru, u Mostaru je od jutros radno na stadionu Rođeni, gdje se završavaju poslovi oko postavljanja hibridnog travnjaka.
12.12.2022. u 14:58
get url
text

VEZANI TEKST - Počelo postavljanje travnjaka na stadionu Koševo

Nakon što su primjećene neravnine na terenu, kako piše Sport1 ponovo je nasuta hranjiva materija i nakon što se teren izniveliše uslijedit će šivanje hibrida od nizozemske firme koja je zadužena za to.

Rokovi za završetak radova u Mostaru već odavno su probijeni. Prvobitno su iz FSBiH poručili kako bi teren trebao biti gotov do 5. augusta, a drugi rok je bio 3. septembar.

Međutim, ni tada hibridni teren nije bio gotov, pa će i gradski derbi između Veleža i Zrinjskog odgođen za proljeće (najvjerovatnije 8. mart), a Rođeni su nadaju da će do tada teren biti uvjetan za igru.

Rekonstrukcija terena u Mostaru počela je 13. juna, a FSBiH je nakon međunarodnog tendera za izvođača radova odabrao konzorcij WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

U video prilogu koji je objavio Sport1 možete vidjeti kakvi radovi se izvode na Areni Rođeni i kako izgleda stadion Veleža.

 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.