open-navfaktor-logo
search
Pojačanje u napadu
Ismir Mirvić otišao u Brazil po napadača?
Ismir Mirvić, predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo, na putu je za Brazil.
27.12.2022. u 16:52
get url
text

On je objavom na Instagramu otkrio da leti za Sao Paolo, a da li njegov odlazak u Južnu Ameriku ima veze s eventualnim dolaskom nekog od brazilskih fudbalera na Koševo, saznat ćemo jako brzo.

Slučajno, ili ne, u međuvremenu se u medijima pojavila informacija da bi napadač rođen u Brazilu mogao obući bordo dres.

Renan Abner do Carmo de Oliveira, ili samo Renan Oliveira, na meti je Sarajeva, objavio je portal Life.ba, navodeći da bi on bi svojevrsna zamjena za Mersudina Ahmetovića koji će na proljeće u fudbalsku penziju.

Oliveira nastupa u Litvaniji za Žalgiris. Ima 25 godina i visok je 186 centimetara. Njegova tržišna vrijednost prema portalu Transfermarkt.de iznosi pola miliona eura.

Pod ugovorom je s ukrajinskom Lolos Kavalivkom. Ukrajinu je napustio kada je počela ruska agresija na tu zemlju. Prema Transfermarktu radilo se o posudbi koja je aktivna do 31. decembra, a s ukrajinskim poslodavcem ima potpisan ugovor do 2024. godine.

Brazilac je u 48 mečeva za Žalgiris postigao 23 gola i uknjižio četiri asistencije. Dijelio je svlačionicu s bivšim kapitenom Sarajeva Ivanom Tatomirovićem. Uz Tatomirovića, njegov profil prate Mirvić i direktorica kluba Ajla Alimanović.

Oliveira je u Evropi od 2017. godine kada je iz Sao Bernarda stigao u Zlate Moravce (Slovačka). Poslije toga je bio na Malti, u Portugalu i Ukrajini...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.