open-navfaktor-logo
search
Politika i sport
Ismir Mirvić bez komentara o mogućim investicijama "uz pomoć" načelnika Srđana Mandića
Političari nerijetko koriste sportske poligone u cilju da na izborima osvoje što više glasova.
02.08.2022. u 20:48
get url
text

Najsvježiji primjer dolazi nam iz Općine Centar, gdje više i nije tajna da vladajuća "Trojka" preko FK Sarajevo skuplja "bodove" (glasove) uoči predstojećih izbora.

Jasmin Ademović (NiP), predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva, optužio je Srđana Mandića (Naša stranka), načelnika sarajevske Općine Centar, da svojim potezima u ovoj Općini "pogoduju investitoru koji želi gradnju pet zgrada".

Na njegove tvrdnje reagirao je Dragan Stevanović (SDP), vijećnik u Općinskom vijeću Općine Centar Sarajevo, koji je u jednom komentaru na Facebook profilu N1 priznao da izbornu kampanju grade preko Bordo tima.

- Privatni investitor i vlasnik je i vlasnik FK Sarajevo pa ulažemo značajne pare u taj privatni klub (tu su glasači). Vjerujte, siječete granu na kojoj zajednički stojimo i na ovakav način nećete dobiti više glasova birača - napisao je Stevanović.

Vlasnik FK Sarajevo je Ismir Mirvić, kojeg smo pitali za komentar Stevanovićevih riječi, da li planira rekonstrukciju Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase - Koševo ili će fokus biti na gradnji "pet zgrada", kako tvrdi Jasmin Ademović?

Također, Mirvića smo pitali kako komentariše činjenicu da njegovo, ime FK Sarajevo, te navijača FK Sarajevo pojedini političari uvlače u predizborne priče? Hoće li to dozvoliti u budućnosti ili će se ograditi od javnih prozivki?

Iz PR službe koševskog premijerligaša dobili smo odgovor da je upit proslijeđen Mirviću i generalnoj direktorici Ajli Alimanović, te da nemaju komentar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.