Nakon što je selekcija Italije sinoć upisala 11. uzastopnu pobjedu u kvalifikacionim utakmicama protiv Armenije sa 9:1, Immobile je novinarima kazao da je italijanski sastav igrao vrhunski tokom cijelog kvalifikacionog ciklusa za EURO 2020

Ciro Immobile, napadač Lazija i reprezentativac Italije, izjavio je da njegov nacionalni tim može osvojiti EURO 2020., javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je selekcija Italije sinoć upisala 11. uzastopnu pobjedu u kvalifikacionim utakmicama protiv Armenije sa 9:1, Immobile je novinarima kazao da je italijanski sastav igrao vrhunski tokom cijelog kvalifikacionog ciklusa za EURO 2020.

- Vrlo sam sretan. Imali smo zaista predivno putovanje u ovim kvalifikacijama, a navijači su nam bili dodatna snaga i motivacija. Nadam se da će nas isto tako podržavati i na Europskom prvenstvu - kazao je reprezentativac Italije.

Dodao je da s nestrpljenjem iščekuje izvlačenje grupa za EURO.

- Zaista imamo kvalitetan tim. Vjerujemo u sebe, imamo vrhunski kvalitet i sve što je potrebno za ostvarimo ciljeve - rekao je Immobile, dodajući kako je presretan što ima priliku da igra za selekciju svoje zemlje.