navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Gaf kćerke Dorđa Balaševića

Ilija Garašin je kum Aleksandra Vučića

Posljednjih dana srbijanski mediji bruje o gafu Bebe Balašević, kćerke slavnog pjevača Đorđa Balaševića

Objavljeno: 26.09.2018. u 21:12
get url
text

Beba Balašević, kćerka slavnog pjevača, dospjela je u emisiju "Kontravizija", koju vodi i uređuje Lav Pajkić. Novinar je pitao "Da li je čula da je kum Aleksandra Vučića, Ilija Garašanin, kupio PKB, odnosno Poljoprivrednu korporaciju Beograd", na šta su uslijedili njeni odgovori koji su iznenadili javnost.

Očigledno da Beba nije shvatila ironično pitanje novinara, te nije znala da je Ilija Garašanin zapravo autor plana Načertanije na kojem su se temeljili pokušaji stvaranja velike Srbije, napravljenog 1844. za potrebe srpske vlade.

- To je potpuno očekivano, ovo pitanje je potpuno očekivano, to su stvari koje, nažalost, postoji kolokvijalna fraza i vrapci na grani znaju - odgovorila je na pitanje je li čula za novi potez Ilije Garašanina.

- Ja očekujem da će se tu pronaći još mnogo stvari sličnih. I ne samo tu, nego i po pitanju velikih investicija, za koje se pravimo da poduzimaju neki strani investitori. Neki dan sam imala priliku razgovarati s čovjekom koji je vozio taksi, za koje smatram da su istinite, nisu ulične priče. Oni se zavaravaju ako misle da ljudi to ne znaju - nastavila je.

Na konstataciju ekipe "Kontravizije" da je Garašanin jedno vrijeme bio u Vladi, da više nije ni kum Aleksandra Vučića, već samo vlasnik PKB-a, te da ništa od ovoga apsolutno nikome nije čudno, Balaševićeva je zadovoljno klimala glavom, potvrđujući sve gore navedeno, od riječi do riječi.

- On (Ilija Garašanin) je sada ozbiljan čovjek i direktor firme i nema govora o nepotizmu -zaključila je Balašević ironično.

Nakon što su je srbijanski mediji napali, šokirani što ne zna ko je zaista Garašanin, Beba se oglasila na Twitteru.

- U Skupštinu Vojvodine nekad nije mogao ulaziti bilo tko. Sada uđu u salu lažni novinari i zloupotrebljavaju našu dobru volju da im damo izjavu, uz što, naravno, slažu iz koje su redakcije. Za to njima služi Skupština Vojvodine. Bolje ne znaju - poručila je narodna poslanica Beba Balašević.