open-navfaktor-logo
search
Radno u Konjicu
Igman gradi novu tribinu i reflektore: "Ranije nas je spasio Klis, ne znamo ko će sada"
Igman iz Konjica danas je upalio motore i krenuo s pripremama za proljetni dio prvenstva.
12.01.2023. u 21:06
get url
text

Zvučna premijerligaška imena ordiniraju klubom. Zajko Zeba je na mjestu sportskog direktora, a prvi radni dan na trenerskom mjestu danas ima Husref Musemić. Zeba i Musemić skupa su osvojili 12 pehara u bh. fudbalu. Ovaj prvi kao igrač, a iskusni strateg kao trener. Trofeji nisu njihov cilj u Konjicu, barem ne ove sezone. Očuvanje statusa u elitnom rangu bh. fudbala gdje se Igman takmiči prvi put u svojoj historiji jedini je zadatak.

Uporedo sa sklapanjem igračke križaljke, u Igmanu su zaokupljeni i infrastrukturnim radovima na Gradskom stadionu u Konjicu. Zbog povoljnih vremenskih uvjeta i produžetka građevinske sezone, Igman bi već u prvom kolu nastavka mogao biti domaćin na svome stadionu. A u goste im dolazi Željezničar. Poslastica za sve u gradu na Neretvi.

Zaljubljenici u klub, navijači, koji su danas bili prisutni na Musemićevoj prozivci prisjećaju se Igmanovog puta do Premijer lige BiH.

{$galerijaFotografija}

- Sezonu prije plasmana u Premijer ligu BiH trebali smo ispasti iz Prve lige FBiH, ali spasio nas je Klis koji je rezultatski osigurao plasman u viši rang, ali je odustao zbog infrastrukturnih problema - govori nam jedan ljubazni domaćin i dodaje:

- U narednoj takmičarskoj godini smo na polusezoni bili prvi. Niko to nije očekivao. Ni mi sami. Pitali smo se "šta sada?". Odlučili smo da gazimo dalje i na kraju smo bili prvaci.

Premijer liga BiH nešto je krupniji zalogaj. Igmanov stadion ne ispunjava kriterije elite pa je klub domaće mečeve igrao na stadionu Mladosti u Doboju kod Kaknja. To svakako nije lako jer svaka utakmica u praksi je gostujuća. To je jedan od razloga zašto Konjičani dočekuju proljeće s fenjerom u rukama.

- Ne znamo ko će nas sada spasiti. Ali ove godine opstanak, a iduće napadamo Evropu - optimistični su u Konjicu.

Uporedo s radovima na glavnoj tribini, u Igmanu namjeravaju graditi reflektore i prikupljanje projektne dokumentacije je u toku, dok je u planu i izgradnja nove, nešto manje tribine, koja bi služila za dolazak gostujućih navijača.

Radovi na stadionu Igman Konjic, 12.01.2023.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.