open-navfaktor-logo
search
Sportski direktor
Ibrahimović ostaje u Hammarbyju: Postoji ta mogućnost, za sada ništa nije rekao
Iskusnom švedskom napadaču bh. korijena Zlatan Ibrahimoviću na kraju ove sezone istječe ugovor sa Milanom.
11.05.2020. u 12:30
get url
text

Mnogo je nepoznanica oko samog kraja sezone, što je direktna posljedica pandemije koronavirusa, no mnogo je i nejasnoća kada je riječ o nastavku karijere Zlatana Ibrahimovića.

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Švedske je ne tako davno kupio jedan paket dionica švedskog prvoligaša Hammarbyja i tako dijelom postao vlasnik ovog kluba, a pojavljivao se i na treninzima s fudbalerima kako bi održavao formu.

No, čini se da bi Zlatan karijeru možda mogao i nastaviti u redovima kluba čije dionice posjeduje. Ovu mogućnost najavio je i sportski direktor Hammarbyja Jesper Jansson.

- To je vjerovatno, mislim da postoji mogućnosti. Ali samo Zlatan zna. Ne moram mu ni govoriti da ga želimo. Za sada nije ništa rekao, a neće ništa ni otkrivati dok ne bude sto posto siguran. Očigledno je da se nama ta opcija jako dopada - istakao je Jansson za Expressen.

Popularni Ibra danas bi trebao put Milana, gdje bi nakon testiranja na COVID-19 trebao 14 dana provesti u karantinu, a potom bi se priključio treninzima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.