open-navfaktor-logo
search
Đilasova stranka
I Srbi "opleli" po njemu: Ništa mu nije sveto, Jasenovac je postojao i prije i poslije Vučića
Jasenovac i jasenovačke žrtve postojale su prije, postojat će i poslije Vučića i nikada ih niko neće i ne smije zaboraviti, naveli su u saopćenju iz Stranke slobode i pravde na čijem čelu je Dragan Đilas. 
23.02.2021. u 14:19
get url
text

VEZANI TEKST - Reditelj "Dare iz Jasenovca" i notorni Marić o logorima u Prijedoru: "Onog mršavog su nahranili pa vodali po cirkusu"

- Sama činjenica da Vučić kaže da je "Dara iz Jasenovca" simljena na njegovu inicijativu, pokazuje koliko primitivno i nedoraslo on doživljava državu i nacionalnu historiju, pokazuje da mu ništa nije sveto i da ne preza ni od čega zarad lične koristi i političkog rejtinga. Pored brojnih historijskih dokumenata i svjedočenja, ovaj film je jedan od pokušaja autora da se iz umjetničkog ugla dodatno analiziraju ovi tragični historijski događaji i ne treba da bude poligon za nove podjele i tabloidnu kampanju režima, koji je potpuno izgubio kompas - stoji u saopćenju. 

Kako je navela Stranka slobode i pravde, proći će i ovo vrijeme u kome autoritarni režim ruši sve moralne norme i vrijeđa inteligenciju cijelog jednog naroda, kao da historija i historijske činjenice ne postoje.

- Do tada, naše je da pamtimo i ne zaboravljamo, da se zlo ne bi ponovilo - rekli su iz SSP-a.

Vučić je prije dva dana novinarima kazao da je gledao film. Rekao je da je na njegovu inicijativu država pomogla taj film. 

- Ako neko treba da odgovara zbog toga, to sam ja, ponosan sam na tu činjenicu - što su se poslije 75 godina neka država, predsjednik i neka vlada sjetili da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žrtvama u Drugom svjetskom ratu i našem mnogostradalnom narodu - naveo je Vučić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.