open-navfaktor-logo
search
Zatražena pomoć i OSBiH
I dalje gore požari na području Tomislavgrada, Stoca i Neuma
Prema najnovijim informacijama Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona i dalje su aktivni požari na području Stoca i Neuma, a stanovništvo i objekti trenutno nisu ugroženi. 
08.08.2021. u 10:48
get url
text

- Prema informacijama koje smo dobili iz DVD Stolac i dalje je aktivan požar na Stolovima i Crnoglavu, ali su pod kontrolom. Trenutno nisu ugroženi stanovništvo, stambeni i poslovni objekti - izvijestili su jutros iz Operativnog centra civilne zaštite HNK.

Dodaju kako je jučer oko 13 sati upućen zahtjev Oružanim snagama BiH za pomoć u gašenju požara iz zraka te da su požari u Gornjoj Dubokoj i Golom Brdu ugašeni.

Prema jutrošnjim informacijama koje je Operativni centar HNK dobio iz PVJ Neum, požari na lokalitetima Gornje Hrasno, Kula i Dobri Do su aktivni. Vatrogasci su na terenu i kontroliraju požarište i trenutno nisu ugroženi stanovništvo, stambeni i drugi objekti.

Iz Operativnog centra navode kako požar u Zelenikovcu ugrožava stambene objekte, ali da ga vatrogasci za sada drže pod kontrolom. Tri požara u protekla 24 sata registrirana su i u Mostaru te jedan u Dretelju kod Čapljine.

U Mostaru je gorio automobil, trava i nisko rastinje, dok su u naselju Dretelj gorjele plastične sjedalice na sportskom igralištu, navodi se u izvještaju Operativnog centra civilne zaštite HNK. 

Na području Tomislavgrada, i dalje traje požar velikih razmjera na području Roških Polja, Zidine, Korita, Gornjih Brišnika. U gašenju učestvuje oko 70 ljudi, saopćio je Federalni operativni centar Civilne zaštite.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.