Nema izuzetaka

I bez Sivrinog potpisa: Svi nastavnici u osnovnim školama u KS dobit će veću plaću

Objavljeno: 03.10.2018. u 11:34 Autor: R. D.

Ne može se povećati plaća samo nekima čiji su sindikalni aktivisti pristali na dogovor nego se mora povećati svima, jer svi rade isti posao, kazao je ministar Kazazović

Elvir Kazazović

Bez obzira na to što predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja Kantona Sarajevo Sahudin Sivro nije potpisao sporazum o povećanju osnovice plaće na 310 maraka, svi uposlenici u osnovim školama će dobiti to povećanje.

- Vlada kada donosi odluku o povećanju mora povećati plaće svima. Ne može se povećati plaća samo nekima čiji su sindikalni aktivisti pristali na dogovor nego se mora povećati svima jer svi rade isti posao. Ovo je do sada najveće povećanje plaća u sektoru obrazovanja i iznosi oko 13 posto – kazao je za Faktor Elvir Kazazović, ministar obrazovanja.

Povećanje plaća mora odobriti i Skupština Kantona Sarajevo jer se moraju napraviti korekcije u budžetu i to će, prema riječima ministra Kazazovića, biti završeno za nekoliko dana.

Dakle, povećanje osnovice plaće na 310 maraka dobit će svi zaposleni, i to za period od septembra do decembra 2018. godine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije