open-navfaktor-logo
search
Politički kontinuitet
I 1992. Stevandić je želio "čistu" RS: Pogledajte kako je "oslobađao" Kotor Varoš od Bošnjaka i Hrvata
Predizborni spot koji je danas predstavila stranka Ujedinjena Srpska izazvao je mnoštvo reakcija na društvenim mrežama.
20.09.2020. u 16:36
get url
text

- Ovo je videoprikaz deklaracije koja je usvojena na video skupštini Ujedinjene Srpske, a koja govori o potrebi neophodnog jedinstva u Republici Srpskoj o vitalnim pitanjima - naveli su iz Ujedinjene Srpske.

A neophodno jedinstvo, ako je suditi po njihovom predizbornom spotu, podrazumijeva Republiku Srpsku bez Albanaca, Hrvata i Bošnjaka.

VEZANI TEKST - Skandalozan predizborni spot Stevandićeve "Ujedinjene Srpske": Ujedinjeni protiv Albanaca, Hrvata i Bošnjaka?!

Ne čudi ovaj spot za sve one koji dobro poznaju političku prošlost, a posebno ono iz ratnog perioda, predsjednika Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića. I prije 28 godina želio je isto. 

Ko je ustvari dr. Nenad Stevandić, jedan od najaktivnijih političkih strijelaca Milorada Dodika.  

Prema pisanju nekih medija, Stevandić je bio član ratnog štaba "Autonomne regije Krajina Srpske Republike BiH", zajedno sa presuđenim ratnim zločincem Radoslavom Brđaninom, generalom Momirom Talićem, Stojanom Župljaninom,Rajkom Kuzmanovićem (bivšim predsjednikom RS-a)... 

U to vrijeme već je uveliko, navodno, komandovao Srpskim odbrambenim snagama (SOS), koje su Banja Lukom i Krajinom listom progonile bošnjački i hrvatski živalj, pljačkajući, paleći, dižući u vazduh, ubijajući...

Tokom 1991. godine, Stevandić nije samo slao kriminalce na obuku u Srbiju i komunicirao sa osuđenim ratnim zločincem Radovanom Karadžićem i Jovicom Stanišićem, već je intenzivno, prema svjedočenjima u Hagu, naoružavao paravojne srpske formacije. 

- Stevandić je organizovao naoružavanje i bio komandant i odlučivao ko će da prima i koliko oružja i municije, bio je zadužen za sve moguće transakcije. Dva tri puta sedmično u Drvaru je nadgledao distribuciju oružja - tvrdi jedan od svjedoka i ističe da ga je često viđao u društvu sa osuđenim ratnim zločincem Stojanom Župljaninom i Simom Drljačom i njegovom grupom.

Ove informacije se odnose na kraj juna i početak jula 1991. godine.

Stevandić je tada, prema svjedočenjima, optuživan da nije naoružavao samo Srbe, već da je oružje navodno prodavao i Hrvatima i Bošnjacima, uzimajući ogromne pare.

Stevandić je učestvovao i u "oslobađanju“ Kotor Varoša od Bošnjaka i Hrvata, što se od 3. minute snimka koji objavljujemo može i vidjeti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.