open-navfaktor-logo
search
"Kocka je bačena"
Hušić: Koalicija DNZ-Laburisti vodi Veliku Kladušu u propast, NiP je doprinio tome
Jasmin Hušić, zajednički kandidat nekoliko političkih stranaka za načelnika Velike Kladuše na prethodno održanim Lokalnim izborima kazao je kako najava nove većine DNZ-Laburisti treba zabrinuti sve Kladušane s obzirom da ona vodi zatvaranju Velike Kladuše, čime se nastavlja mračna epoha vladavine Abdića.
27.01.2021. u 20:10
get url
text

Hušić je u objavi na svom facebook profilu pod nazivom "Kocka je bačena - DNZ je prešao Rubikon!" ukazao na pogubnost nove većine za Veliku Kladušu.

- Nemamo dovoljno prostora da spominjemo i analiziramo sve kontradiktornosti koje je su dolazile od pojedinaca iz DNZ-a u zadnje vrijeme, što ih čini vrlo neozbiljnim. Međutim, moram priznati da nisam vjerovao da će ti momci iz DNZ-a biti tako hrabri i stati uz LS i preuzeti odgovornost zajedno s njima za sve što slijedi. Ta hrabrost naročito dolazi do izražaja ako uzmemo u obzir sav teret kojeg LS nosi sa sobom od ranije, a kojeg su prihvatili i momci iz DNZ-a - naveo je Hušić.

VEZANI TEKST - Kćerka Fikreta Abdića potvrdila: Laburisti formirali koaliciju sa Narodom i pravdom

Dodao je da se nikako ne može složiti sa opravdanjima koja dolaze od članova predsjedništva DNZ-a (Rifat Dolić) da je razgovor i vlast sa LS njihovo demokratsko pravo.

- Bilo bi to pravo kada bi se razgovor vodio i vlast formirala sa nekim ko poštuje propise ove zemlje. U ovom slučaju je to saučesništvo u zatvaranju Velike Kladuše, u kršenju radničkih, građanskih i ljudskih prava, u ekonomskoj degresiji, u stvaranju beznađa za sve, a naročito za mlade koji izlaz nalaze u bježanju iz Velike Kladuše. Dakle, momci iz DNZ-a, vi ste saučesnici ne samo onoga što slijedi, već i onoga što je prethodilo, a što se svima nama obilo o glavu i od čega se nećemo moći oporaviti zadugo - upozorio je Hušić.

Dalje navodi kako lično smatra da je obaveza svakog građanina da osudi ponašanje koje šteti općem dobru.

- I sutra kada se sretnete s nekima od onih koji su krivi za ovo poražavajuće stanje u Velikoj Kladuši i sa onima koji podržavaju i na vlasti održavaju one koji su krivi (ovdje ne mislim na birače već na one koji su ih izigrali), preporučujem da ih zaobiđete i ignorišete. Okrenite glavu. Tako ćete pokazati da ne mislite isto. Tako ćete pokazati da postoji razlika između dobrog i lošeg i da loše mora biti kažnjeno. Ne budemo li kažnjavali one koji se zbog sitnog šićara igraju našim sudbinama i budućnošću naše djece, budućnosti nećemo imati, a sadašnjost će bivati sve gora i gora. Ako im ne date do znanja, kakvi su, ako im pohrlite i pružite ruku mislit će da čine dobro, da su mudri političari, a da smo svi mi imbecili i klimoglavci koji im se dive - naglasio je Hušić.

Podsjetimo, NIP je tokom izbora podršku dao nezavisnom kandidatu Ademu Pajazetoviću što je bilo dovoljno da zajednički kandidat Jasmin Hušić za nekoliko stotina glasova bude poražen od Fikreta Abdića.

Jedan od dvojice kandidata NIP-a najavio je samostalno djelovanje u Općinskom vijeću, čime je doslovno dao podršku upravo koaliciji DNZ-Laburisti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.