open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Hrabri policajac skinuo uniformu i skočio u Vrbas da spasi muškarca
Policajci intervenirali nakon anonimne dojave da muškarac pokušava počiniti samoubistvo
29.10.2018. u 09:57
get url
text

Policajac iz PU Banja Luka skočio je sinoć oko 50 minuta iza ponoći u Vrbas i spasio muškarca koji je, najvjerovatnije, pokušao da počini samoubistvo.

Iz PU Banja Luka je danas saopćeno da su njihovi policajci izašli na teren po zaprimljenoj anonimnoj prijavi da muškarac namjerava da skoči sa mosta naselju Trapisti u ulici Slatinska u Banjoj Luci.

- Nedugo nakon zaprimljene prijave, dolaskom na lice mjesta uočen je muškarac koji je skočio u rijeku Vrbas. Nakon što su nizvodno primijetili muškarca, jedan od policijskih službenika je uskočio u vodu te ga živog izvukao na obalu. Muškarcu je ukazana pomoć i prevezen je kolima Službe hitne medicinske pomoći u Univerzitetsko-klinički centar RS-a – saopćeno je.

Kako saznajemo, slučajni prolaznici su uočili muškarca kako namjerava skočiti sa mosta, te pokušavali da ga odgovore, a o svemu su obavijestili i policiju. Policajci su brzo stigli na mjesto događaja, a kada je muškarac skočio, jedan od policajaca je skinuo uniformu i skočio za njim u hladnu vodu, te ga spasio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.