open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud Zenica
Hodžiću 16 godina zatvora za svirepo ubistvo Nade Radulović kod Visokog
Kantonalni sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona donio je osuđujuću presudu protiv Muamera Hodžića (1975) zbog svirepog ubistva Nade Radulović (65), kojom ga je osudio na 16 godina zatvora.
09.11.2022. u 16:57
get url
text

Ubistvo se dogodilo 31. maja ove godine u njenoj porodičnoj kući u mjestu Maurovići kod Visokog.

Prema presudi, Hodžić je kritičnog dana, u dnevnom boravku u prizemlju kuće zajedno sa oštećenom konzumirao alkohol, nakon čega je došlo do prepirke između njih.

On je tada uzeo nož, sječiva dužine 13 centimetara, i u namjeri da je usmrti, nesretnoj ženi zadao deset ubodnih rana u stomak i grudni koš, a potom joj presjekao vrat, svjestan da svjestan da nanošenjem takvih povreda vitalnih dijelova tijela trpi bolove jakog intenziteta i da je zbog toga kod nje bila izražena patnja koja je trajala sve do gubitka svijesti.

- Bio je svjestan da može nastupiti smrt oštećene, što je i htio, pa je uslijed tako okrutno nanijetih povreda kod oštećene došlo do iskrvavljenja kao posljedice presijecanja velikih krvnih žila vrata i oštećenja lijevog plućnog krila i time je nastupila smrt - navodi se u presudi.

VEZANI TEKST - Tijelo otkriveno nakon sedmicu: Muamer i Nada kritične večeri sjedili i pili, nakon svađe izbo je nožem

Potom je ostavio nož na kauču ispod njene ruke, da bi zatim izašao iz dnevne sobe, zaključao je i odnio ključ sa sobom.

Zatim je u periodu između 5. i 7. juna, da bi istragu usmjerio u krivom smjeru, otišao je do kuće oštećene i sjekirom koju je donio sa sobom, provalio zaključana ulazna vrata, načinivši tom prilikom oštećenja oko brave.

Po dojavi građana, 7. juna patrola PS Visoko u kući je pronašla tijelo ubijene.

Radeći na rasvjetljavanju slučaja došli su do saznanja da bi se u vezi s ovim ubistvom mogao dovesti Muamer Hodžić, koji je uhapšen i na teret mu je stavljeno ubistvo na svirep ili podmukao način.

Prilikom ispitivanja u prisustvu branioca u cijelosti je priznao krivično djelo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.