open-navfaktor-logo
search
Marić pojasnio
Hoće li SBB podržati imenovanje novog ministra zdravstva KS i ko o tome odlučuje
Nijaz Štitkovac kandidat je Demokratske fronte za novog ministra zdravstva Kantona Sarajevo, nakon što je Rusmir Mesihović podnio ostavku na tu poziciju. 
27.07.2020. u 17:16
get url
text

Ipak, njegovo imenovanje treba da bude potvrđeno na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, ali kako Faktor saznaje, sa tim će se sačekati barem do naredne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.

S druge strane, već se počelo spominjati da imenovanje Štitkovca neće podržati zastupnici Saveza za bolju budućnost s obzirom na to da je ranije Štitkovac bio u ovoj stranci, a zatim je prešao u Demokratsku frontu.

Zvonko Marić, zastupnik SBB-a u Skupštini KS, ističe da ne zna kako će se glasati za imenovanje Štitkovca za novog ministra.

- Zaista ne znam, o tome će sigurno odlučivati oni koji treba da odlučuju, ja nisam ni u kakvim konsultacijama. Na nekom portalu sam pročitao da je on kandidat. Bio sam na jednom zvaničnom sastanku gdje sam čuo ime doktora iz Srebrenice, a zatim sam čuo da se spominje ime drugog kandidata – kazao je Marić.

Ističe kako će SBB dati prijedlog za ministra za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo.

- Bila su već dva kruga razgovora sa mogućim kandidatima za tu poziciju. Mislim da su ostale četiri osobe. Ono što se nastoji u ime SBB-a jeste da se nađe mlađa referentna osoba, tako zahtijevaju demokratski standardi i mi ćemo se uklopiti u to – kaže Marić.

Ističe da su četiri kandidatkinje u drugom krugu razgovora za mjesto ministra zdravstva KS.

- Mislim da ćemo naći adekvatno rješenje koga imenovati na čelo tako kompleksnog resornog ministarstva jer ima jako puno izazova, posebno sada u vrijeme koronavirusa – zaključuje Marić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.