Ponedjeljak, 13.07.2020.
h

Hoće li "gradilište" oko Grbavice biti problem za organizaciju utakmice BiH - Belgija?

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine 7. oktobra na Grbavici će dočekati Belgiju u derbiju 9. kola Grupe H i možda odlučujućoj utakmici u borbi za plasman u baraž Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Nakon suspenzije Bilinog polja, poslije incidenta nakon utakmice protiv Grčke, zenički “hram fudbala“ je suspendovan, a Zmajevi su morali preseliti u Sarajevo.

Između Grbavice i Koševa odluka je pala na Dolinu ćupova, koja je dobila dozvolu inspektora UEFA, koji se nedavno boravili u Sarajevu i pregledali oba stadiona. Istina, potrebno je uraditi određene korekcije, a glavni je promjena rasvjete.  

No, organizatorima utakmice problem bi moglo praviti "gradilište" pored stadiona Grbavica, odnosno izgradnje dijela Južne longitidunale koja prolazi kraj stadiona.

Oko stadiona Grbavice sve je raskopano i stalne su saobraćajne gužve, a kada navijači počnu pristizati na stadion doći će do pravog haosa.

- Znamo za problem oko stadiona. To su obaveze Željezničara, koji je u saradnji sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo dužan završi. Vjerujemo da će do utakmice sve biti gotovo i da neće biti ugrožena sigurnost navijača - kazao je Faktor Adis Hajlovac, predsjednik Komisije za stadione i sigurnost u N/FSBiH.

Međutim, u Direkciji za puteve Kantona Sarajevo nisu ni znali da će se odigrati ova utakmica i ne znaju kako će se riješiti problem.

- Ne znam da će se odigrati ova utakmica. Niko se do sada nije obraćao Direkciji za puteve. Kako će se to riješiti? Vjerovatno će to riješiti neko osiguranje u saradnji sa policijom. Radovi su u toku i ništa se ne može preko noći završiti - izjavila je za Faktor, Alma Žilić savjetnica u Direkciji za puteve Kantona Sarajevo.

Kontaktirali smo i Željezničar, a sa Grbavice su za Faktor naglasili kako postoji plan završetka radova i da će sve ono što je dužan, Željezničar i ispuniti.  

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh