open-navfaktor-logo
search
Utrka s vremenom
Hoće li biti spreman za Fince: Pogledajte kako se oporavlja Edin Džeko
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, u utrci je s vremenom.
10.11.2021. u 08:39
get url
text

VEZANI TEKST - Nasmijani Edin Džeko oraspoložio selektora i obradovao navijače BiH

Dijamant je zbog povrede ranije završio nedjeljni gradski derbi protiv Milana (1:1), a nakon detaljnih pregleda dijagnosticirano mu je oštećenje mišića zadnje lože natkoljenice i prema tome je uključen program fizikalne terapije.

Još je neizvjesno da li će se oporaviti do subote kada je na rasporedu utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske (15 sati).

Džeko je jučer počeo proces oporavka, a uz nadzor fizioterepeuta Ismara Hadžibajrića i kondicionog trenera Almira Seferovića odradio je trening u centru za oporavak Pro-Fit Health Strength & Conditioning (PFHSC).

{$galerijaFotografija}

- Danas nam je veliku čast svojom posjetom ukazao Edin Džeko, kapiten reprezentacije BiH, najbolji strijelac u historiji reprezentacije BiH, i prvi igrač na svijetu, koji je u tri od pet najjačih evropskih fudbalskih liga dao 50 ili više golova, igrajući za Wolfsburg, Manchester City i Inter.

Reprezentaciji želimo mnogo sreće u nastavku kvalifikacija - poručili su na Instagram stranici PFHSC.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli PFHSC (@team_pfhsc)

Tri dana nakon utakmice protiv Finske naša reprezentacija ugostit će Ukrajinu, a za plasman u baraž izabranicima selektora Ivayla Peteva iz ova dva meča potrebna su minimalno četiri boda (s tim da Fince moramo savladati).

dzeko-oporavak6.jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.