Hladnokrvno smaknuo roditelje: Počelo suđenje 20-godišnjem monstrumu

objavljeno: 07.02.2018. u 15:53

Isključenjem javnosti sa svih rasprava u srijedu je na zadarskom Županijskom sudu počelo suđenje Tinu Šunjergi, 20-godišnjaku, optuženom da je krajem marta prošle godine u Čistoj Velikoj hicima iz pištolja ubio svoju majku Silvanu i oca Marina.

Sutkinja Sandra Radanović javnost je isključila na zahtjev advokata ubijenih roditelja, s čime su se složili i advokati optuženog Tina Šunjerge, ali i tužilaštvo, piše Net.hr.

Šunjergi stavljaju na teret da je 25. marta prošle godine ubio roditelje iz osvete jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao prikraćivanje svojih sloboda.

On je tog dana iz sefa porodične kuće uzeo pištolj, a onda nazvao prijatelja Ivana Škarića i lažući mu, pozvao ga da zajedno idu u Šibenik. Zajedno su otišli u polje gdje je bila Tinova majka Silvana koja ih je obojicu ukrcala u svoj Citroen Saxo. Tin je sjedio na zadnjem sjedištu, odmah iza majke te joj tokom vožnje uperio pištolj u glavu i ubio je. Povlačenjem ručne kočnice zaustavio je automobil, a njegov prijatelj Škarić prestravljen je pobjegao kad je vidio da je ovaj pucao na rođenu majku.

Škarić se također danas našao na optuženičkoj klupi a optužen je za neprijavljivanje krivičnog djela.

Šunjerga se s tijelom u vozilu odvezao kilometar od mjesta događaja gdje je ostavio automobil i beživotno tijelo majke, a onda se u namjeri da ubije i oca, pješice vratio do kuće u Čistoj Velikoj gdje je došao u garažu u kojoj je bio njegov otac, inače policijski službenik. Šunjerga je prvo u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine kako bi nečujno repetirao pištolj, a potom hicem iz pištolja ocu ispalio metak u potiljak.

Maksimalna kazna koju Šunjerga može dobiti za ubistvo roditelja, u slučaju da ga sud proglasi krivim, je 50 godina zatvora.