open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Hitni postupak: Državni tužioci analiziraju dokumentaciju u predmetu "Respirator"
Tužioci i istražioci Tužilaštva BiH boravili su na terenu gdje su koordinirali aktivnosti policijskih djelatnika koji postupaju u predmetu "Respirator". 
06.05.2020. u 14:19
get url
text

Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH u okviru predmeta "Respiratori", tužilački tim Tužilaštva BiH, zajedno sa istražiocem, vrši analizu do sada prikupljene dokumentacije, nakon čega će biti zatražena potrebna stručna vještačenja i naređene dalje aktivnosti.

Zbog hitnosti u postupanju, tužioci i stručno osoblje u stalnom su kontaktu sa policijskim službenicima, te izlaze na teren kako bi davali instrukcije za postupanje u prikupljanju dokaza.

Tužilački tim će intenzivno provoditi i koordinirati aktivnosti u narednim satima, s ciljem da se u što kraćem roku prikupi sva potrebna dokumentacija, kako bi se nastavio rad na ovom predmetu.

Sve institucije kojima se obrati tužilački tim, bit će obavezne u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku BiH, u najkraćem roku dostaviti i staviti na raspolaganje svu traženu dokumenataciju, poručeno je iz Tužilaštva BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.