Subota, 23.09.2023.
FOTO: M. Živojević

Hitna mjera: Za bh. građane vikendom upola jeftinija vožnja Trebevićkom žičarom

Želimo olakšati građanima da izađu na čist zrak, da uživaju u vazdušnoj banji na Trebeviću, rekao je Skaka

Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. će već od ovog i svakog sljedećeg vikenda, sve do 1. marta ove godine svim bh. rezidentima omogućiti upola jeftinije karte za Trebevićku žičaru, potvrdio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Ovo je hitna mjera koja je usvojena kao vrsta podrške građanima glavnog grada BiH zbog visokih mjerenja zagađenja zraka u zimskim danima. Od 11. januara 2020, pa sve do kraja februara ove godine, svi državljani BiH će u danima vikenda, subotom i nedjeljom, moći kupiti povratnu kartu za Žičaru po cijeni od samo tri KM, saopćeno je iz Grada Sarajevo.

Odluka je donesena kako bi se građanima omogućilo da u vrijeme zimskih uvjeta i praznične atmosfere mogu po promotivnim cijenama uživati u vožnji i ljepotama Trebevića. Gradonačelnik Skaka ističe da je ovoj jedan od načina da se građanima Sarajeva olakšaju dani kada je visoko zagađenje. 

-Svakodnevno dobijamo informacije o visokoj zagađenosti zraka. Želimo olakšati građanima da izađu na čist zrak, da uživaju u zračnoj banji na Trebeviću. Prošle godine smo ovu akciju poklonili samo dijelu stanovništva, ali ove godine ćemo to omogućiti svim bh. građanima sa namjerom da ih podstaknemo da na lijep način iskoriste vikende i da dođu na Trebević - rekao je gradonačelnik Skaka.

Popust će se, kako je ističu iz JP Sarajevo d.o.o, ostvaruje uz predočenje odgovarajućeg dokumenta izdatog u Bosni i Hercegovini.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh