Historijska Skupština: Delegati obradovali navijače Čelika koji slave ispred stadiona (FOTO)

objavljeno: 05.01.2017. u 19:54

Historijska Skupština NK Čelik konačno je održana, a od 35 članova prisutno je bilo 30 zastupnika. Skupštinski delegati obradovali su navijače, koji su usvajanje Statuta proslavili ispred stadiona Bilino polje.

Vrijedi naglasiti kako je Ševko Adilović povukao svoju kandidaturu za predsjednika, te se nije pojavio na Skupštini.

- Budimo transparentni i dokažimo da smo dorasli ovom historijskom trenutku. Ovo je Statut koji će Čelik vratiti u vrh bh. nogometa. Moja misija je završena s ovom Skupštinom i vraćanjem navijača na stadion Bilino polje - kazao je prije glasanja predsjednik Skupštine Damir Brdarac.

Nakon jednoglasno usvojenog dnevnog reda i radnog tijela Skupštine uslijedila je prezentacija Statuta.

- Nakon sedam sastanaka studiozno smo u sazivu prošlog Nadzornog odbora proučili novi Statut. Zakazana je Skupština i bez kvoruma tada prestala sa radom. Ovo je odgovor odakle taj Statut. Čekalo se imenovanje i gradonačelnika. Ovo je potpuno drugačiji koncept pristupa koji možda neće odma donijeti novac, ali će donijeti niz promjena u klubu i temeljne promjene za oporavak, te novu organizaciju. Usvajanjem Statuta dobijamo podršku grada, ali i vraćanje navijača na stadion - kazao je Munib Isaković član Skupštine, koji je prezentovao detalje o novom Statutu.

Tarik Ajanović, jedan od članova i glavnih aktivista Neformalne grupe građana Za Čelik, koja je sa Robijašima predložila Statut još prije dvije godine, kazao je kako je novi Statut prvi korak za oporavak i bolje dane kluba, te da već imaju podršku nekih strani klubova koji rade po ovom sistemu.

Nakon prezentovanja Statuta i iznošenja njegovih prednosti i mana uslijedilo je glasanje za novi Statut koji je jednoglasno usvojen na radost navijača.

Ono što slijedi nakon pauze je glasanje za predsjednika.