Najbolji bh. teniser Mirza Džumhur savladao je u prvom meču Ruana Roelofsea s 2:0 (7:6 i 7:5), da bi nakon toga i najbolji igrač JAR-a, Lloyd Harris, istim rezultatom porazio Mirzu Bašića 2:0 (7:5 i 6:2).

Bašić je ravnopravan bio samo u prvih deset gemova prvog seta, nakon čega je Harris dobio zadnja dva gema i prvi set rezultatom 7:5. Harris je u istom ritmu nastavio i u drugom setu, u kojem bh. teniser nije imao puno izgleda.

Harris je u drugom setu dobio prvih pet gemova i bio na pragu da bez izgubljenog gema okonča drugi set. Međutim, Bašić je prvi gejm osvojio na njegov servis i smanjio na 5:1, da bi nakon toga svojim servisom smanjio i na 5:2. Harris se ipak nije dao iznenaditi pa je već u narednom gemu, u kojem je on servirao, osvojio odlučujući poen za trijumf u drugom setu rezultatom 6:2 te meču s 2:0 u setovima. 

Harris je sa sedam uzastopnih poena, dva u finišu prvog te pet u drugom setu, prelomio meč protiv Bašića i donio poravnanje svom timu u dvomeču protiv BiH.

Sutrašnji program u Gradskoj areni "Husejin Smajlović", u kojoj je danas bilo oko 600 gleedalaca, počinje u 13 sati, kada će na teren izaći dubl igrači.

Mirza Bašić i Tomislav Brkić igrat će za BiH protiv Ravena Klaasena i Ruan Roelofse, a nakon toga će igrati Džumhur - Harris. Pobjednik dvomeča bit će selekcija koja ostvari tri pobjede, a bude li potrebe da se igra i peti meč, pobjednika bi trebali odlučiti Bašić i Roelofse.