open-navfaktor-logo
search
Objavljen video
Hamas: Izrael će pretrpjeti velike gubitke ako pokrene kopneni napad na Gazu
Glasnogovornik Brigade Qassam, oružanog krila Hamasa, Abu Obaida rekao je da će Izrael pretrpjeti velike gubitke ako odluči pokrenuti kopneni napad na Gazu.
12.10.2023. u 20:55
get url
text

Glasnogovornik Hamasa u objavljenom videu naveo je da je rat "Aqsa Flood" započeo tamo gdje je završila operacija "Mač Al-Qudsa" (2021.), koja je ujedinila palestinske grupe.

Navodeći da ih je izraelski nagovještaj proširenja ratnog područja nagnao na razmišljanje o novim opcijama, Abu Obaida je rekao: "Ako se neprijatelj usudi napasti Gazu kopnom, pretrpjet će velike gubitke."

Govorio je i o pripremama za napad na Izrael.

- Napravili smo intenzivan plan za obuku snaga koje će učestvovati u napadu. Bili smo osjetljivi po pitanju držanja obuke u tajnosti. Napravili smo plan za 3.000 vojnika koji će učestvovati u borbi i 1.500 vojnika za učešće u operacijama podrške. Kako bismo uništili diviziju Gaze, uz 10 tačaka vojne intervencije napali smo s dodatnih 15 tačaka - rekao je Abu Obaida.

Rekao je da su na terenu držali tok rata pod kontrolom i da su njihove pripreme na polju odbrane bile dovoljne. Otkrio je da je izraelska divizija za Gazu gađana sa 3.500 raketa.

Obraćajući se Palestincima u Aksi, Zapadnoj obali i Gazi, Abu Obaida je ponovio kako se bore za Aksu, te kako će im karte koje imaju sa zarobljenicima pomoći da dođu do slobode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.