- Utakmica protiv Francuske dala nam je sliku koju želimo imati, koju želimo ponoviti na idućim utakmicama. Možda smo sami sebe iznenadili igrom, možda ni sami nismo znali da imamo toliko potencijal. Treba još nadograditi igru, ispravljati greške. Gledali smo video i vidjeli da ima još prostora za napredak - rekao je danas na konferenciji za medije kapiten Zmajeva Miralem Halilović.

- Želimo sutra sa istom energijom izaći na teren, igrati kontrolisano i smisleno, znati šta radimo u svakom trenutku jer automatski igramo puno bolje i iskorištavamo naš repertoar. I napadački, i odbrambeni - dodao je Halilović i nahvalio Mađare.

- Mađarska je odlična ekipa, dvije utakmcie protiv respektabilnih protivnika odigrali su na vrhunskom nivou. Adam Hanga je lider ekipe, tu je još igrača koji mu pomažu poput Davida Vojvode - sumirao je bh. košarkaš.

Halilović nije želio preuzeti breme favorita.

- Moramo se brinuti o nama, a automatski ćemo prenijeti to na Mađarsku. Ne bih uzeo ulogu favorita, pogotovo kad se uzmu u obzir njihove posljednje utakmice. Rekao bih da će baš jedna nas borba, jedan rat od početka do kraja.

Gordan Firić, član stručnog štaba Zmajeva smatra da je u izuzetno teškoj grupi jako važno prvenstvo otvoriti pobjedom, a očekuje i veliku podršku navijača BiH u Njemačkoj.

- Poraz od Crne Gore dao je momcima novu snagu i dobro je došao u svakom pogledu. Svi su bili tužni i nesretni, momci su se digli i u subotu odigrali takvu utakmicu. Nisam očekivao da bi tako mogli da odigramo. Selektor stalno ponavlja igračima da nisu ni svjesni potencijala kojeg imaju. Reprezentaciju vidim kao moju generaciju koja je igrala u tom periodu, gdje imamo izuzeetno dobru unutrašnju i vanjsku grupu - kazao je Firić.

Imamo tešku grupu, jako bitna utakmica sutra jer važno je otvoriti EP pobjedom Nadam se da će doći mnogo publike iz BiH. Mislim da će doći da podrže momke, neće se razočarati jer će reprezentativci učiniti sve da naprave dobar rezultat.