open-navfaktor-logo
search
Bitka za EURO
Hadžibegić nemoćan u Prištini, Ronaldo u "klubu 700", Turska otkinula bod u Parizu
Tim bh. stručnjaka Faruka Hadžibegića na stadionu Fadil Vokrri pružio je blijedu partiju i upisao četvrti poraz u kvalifikacijama
14.10.2019. u 22:41
get url
text

Kvalifikacije za EURO 2020 nastavljene su večeras mečevima u grupama A, B i H. Kosovo je u regionalnom derbiju u sklopu grupe A u Prištini nadigralo Crnu Goru sa 2:0.

Tim bh. stručnjaka Faruka Hadžibegića na stadionu Fadil Vokrri pružio je blijedu partiju i upisao četvrti poraz u kvalifikacijama.

Crnogorce je načeo Rrahmani golom u 10. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Muriqi u 34. minuti.

U drugom meču ove grupe Engleska je razbila Bugarsku u Sofiji rezultatom 2:0. Vrijedi istaknuti da je ova utakmica zbog rasističkih ispada prekidana dva puta u prvom dijelu, zbog čega Bugare čekaju sankcije UEFA-e.

Slobodna je bila selekcija Češke.

Poredak: Engleska 15, Češka 12, Kosovo 11, Crna Gora 3, Bugarska 3

U derbiju grupe B Ukrajina je pobijedila Portugal sa 2:1 i izborila direktan plasman na EP. Utješni pogodak za Portugalce postigao je Cristiano Ronaldo sa bijele tačke, što je za jednog od najboljih igrača svih vremena bio jubilarni 700. gol u karijeri.

Srbija je kao gost savladala Litvaniju rezultatom 2:1.

Luksemburg je bio slobodan.

Poredak: Ukrajina 19, Portugal 11. Srbija 10, Luksemburg 4, Litvanija 1

Francuska i Turska remizirale su u Parizu rezultatom 1:1 i zadržali prve dvije pozicije u grupi H, a Turci su sada selekcija sa boljim međusobnim skorom. Oba gola viđena su u drugom dijelu. Poveli su domaći preko Girouda u 76. minuti, a Turska je poravnala golom Ayhana u 82. minuti meča.

Island je savladao Andoru rezultatom 2:0, dok je Albanija razbila Moldaviju sa 4:0.

Poredak: Turska 19, Francuska 19, Island 15, Albanija 12, Andora 3, Moldavija 3

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.