open-navfaktor-logo
search
Kantonalni ministar
Hadžiahmetović pričao o Kapidžiću i Komisiji, žalio se da su mu kćerke na birou
Na današnju konferenciju za novinare Naroda i pravde, Elmedin Konaković sa sobom je poveo i ministra za prostorno uređenje Envera Hadžiahmetovića.
11.04.2021. u 14:06
get url
text

Hadžiahmetović je govorio o odlukama za koje smatra da bi mogle biti pogubne za građevinski sektor u Kantonu Sarajevo.

VEZANI TEKST - Konaković govorio o naselju Tibra, optužio firmu Oki i SDA da stoje iza tog "rugla"

- Dešavaju se neke stvari koje mogu biti pogubne, ne samo za Vladu, nego i za stanovnike Kantona Sarajevo. Prošle godine donesene su dvije odluke, mislimo da su nezakonite, ali to će vjerovatno Sud odrediti, koje u ovoj godini mogu biti krucijalne u smislu daljih zbivanja u građevinskom sektoru. Jedna se tiče proglašenja užeg jezgra Sarajeva kao Historijski urbani krajolik, a druga se tiče privremenih mjera zaštite ventilacionih koridora - kazao je Hadžiahmetović, te naglašava da je građevinske radnje na području urbanog krajolika nemoguće izvršiti bez saglasnosti Komisije.

- Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika je u novembru prošle godine donijela odluku da taj prostor proglasi kao Historijski urbani krajolik, a to znači da se ne može ništa na tom području graditi bez saglasnosti ove komisije. Pitamo se zašto je ova odluka objavljena tek u januaru, zašto to nije uradeno ranije. Sve građevinske radnje u ovom dijelu nemoguće je izvršiti bez njihove saglasnosti. Postoji taj zahtjev ViK-a da se izvrši rekonstrukcija vodovodnih cijevi u Mis Irbinoj ulici, ali do dan danas mi nemamo saglasnost. Ovim su najviše pogođene općine Centar i Stari Grad - izjavio je Hadžiahmetović.

VEZANI TEKST - Kapidžić: Mandiću ne treba odobrenje, ako mu je do političkih poena što me ne pita za zgrade po parkovima  

Dotakao se Hadžiahmetović i nepotizma, požalivši se da mu kćerke nezaposlene i da su još uvijek na birou.

- Dan prije nego što sam došao u ViK zatekao sam 90 zaposlenih, a šest mjeseci prije 45 zaposlenih bez konkursa. Ja imam dvije kćerke, obje su završile školu, a nijendna ne radi, a jedna je tri i po godine na birou. Krajnje je vrijeme da se pogledamo u oči i kažemo ko smo i šta smo - istakao je.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.