open-navfaktor-logo
search
Obrazac poslan CIK-u
Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović zvanično podnio ostavku
Dalibor Pavlović zvanično je danas podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Prijedora.
11.10.2021. u 12:04
get url
text

Mirsad Duratović, predsjednik Skupštine grada Prijedora, potvrdio je za Faktor da je gradonačelnik Pavlović na obrascu Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) jutros potpisao da podnosi ostavku.

- U obrazloženju za podnošenje ostavke navedeni su lični razlozi - rekao je Duratović.

Ostavka je poštom poslana CIK-u BiH.

VEZANI TEKST - Pavlović sa skupa podrške u Prijedoru: Dodik me danas zvao tri puta, pravdu ću tražiti na sudu

- Potom CIKBiH ima rok od 15 dana da verifikuje ostavku, njega će kontaktirati da provjere da li je potpisao ostavku, a zatim da pokrene proceduru za raspisivanje prijevremenih izbora za gradonačelnika. Rokovi su ne prije 30, a ne kasnije od 90 dana od verifikacije ostavke. Od polovine decembra ili polovinom januara može se očekivati održavanje izbora i izbor novog gradonačelnika - pojasnio je Duratović.

Do izbora novog gradonačelnika, njegove poslove i dužnosti obavljat će zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević.

Podsjećamo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću da je izgubio povjerenje svojih stranačkih kolega i da njemu i građanima Prijedora nije ostavio izbor, te očekuje da da neopozivu ostavku na mjesto gradonačelnika, a nakon što su se pojavile njegove kompromitirajuće fotografije na kojima "guta" tablete, a zatim i povraća.

U nedjelju je održan i skup podrške Pavloviću gdje je kazao kako se radi o političkom progonu njega, njegove porodice i brutalnom vrijeđanju njega, njegovih roditelja i supruge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.