open-navfaktor-logo
search
Narandžasti meteoalarm
Građani spas od vrućina pronalaze u klimatiziranim kafićima, a osvježenje na javnim česmama
Narandžasti meteoalarm danas je na snazi za područje Banje Luke, Sarajeva, Višegrada, Bihaća, Trebinja, Foče, Prijedora i Tuzle zbog ekstremno visokih temperatura.
29.06.2021. u 18:30
get url
text

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno, te da su prognozirane neuobičajene vremenske prilike.

- Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela - navodi se na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Građani koji su izašli iz svojih domova "spas" od vrućina pronalaze u klimatiziranim kafićima i baštama s rashladnim sistemima i ventilatorima, a osvježenje na javnim česmama.

{$galerijaFotografija}

Danas je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 19 stepeni, Ivan-sedlo 29, Sokolac 30, Livno 32, Trebinje 33, Drvar, Grude, Široki Brijeg, Tuzla i Zvornik 34, Bugojno, Gradačac, Neum, Sanski Most i Sarajevo 35, Bijeljina, Doboj, Jajce, Prijedor i Zenica 36, Banja Luka, Bihać i Mostar 37 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u Bosni moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren na momente i pojačan jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a najviša dnevna 30 do 36, na jugu i sjeveru do 38 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 17, a najviša dnevna temperatura oko 34 stepena.

Vrućina, šetači, 29.06.2021
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.