open-navfaktor-logo
search
Organizacija zakazala
Građani jutros čekaju na kiši pred Zetrom, sinoć vraćeni kućama: Hoće li danas dobiti vakcine
Ispred Zetre, trećeg dana nastavka vakcinacije u Kantonu Sarajevo, jutros ponovo gužve.
20.05.2021. u 09:11
get url
text

VEZANI TEKST - Fijasko od imunizacije u KS: Građani pozvani da prime vakcinu, čekali na kiši, pa vraćeni kućama

Već od ranih jutarnjih sati stariji građani stoje u redovima, a promrzli i mokri od kiše, mnogi su s pravom iskazivali nezadovoljstvo potpunom neorganiziranošću nadležnih vlasti u KS, na čelu sa premijerom Edinom Fortom, ministrom zdravstva Harisom Vranićem i koordinatorom za vakcinaciju u KS Ademirom Spahićem.

Nakon što je u utorak tri sata kasnio početak imunizacije, jučer poslijepodne nastao je pravi haos ispred Olimpijske dvorane "Juan Antonio Samaranch."

{$galerijaFotografija}

Prema informacijama čitalaca Faktora, sinoć je ispred Zetre vraćeno nekoliko stotina građana koji su bili uredno naručeni na vakcinaciju. Ademir Spahić, koordinator vakcinacije u Kantonu Sarajevo, sinoć nije htio objasniti šta se desilo. 

Jutros smo ponovo pokušali kontaktirati koordinatora vakcinacije u KS Spahića, a sve u cilju tačnog i pravovremenog informisanja javnost no, Spahić nam se nije javljao na telefonske pozive.

Prema riječima Sakiba Katane, direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, oni su na vrijeme informisali građane koji su se prijavili na aplikaciju kada trebaju doći na vakcinaciju. 

- Mi smo našim građanima uredno poslali obavijest o terminima vakcinacije i to je ono što je u nadležnosti Zavoda zdravstvenog osiguranja KS - kazao je Katana.  

Katana nije ništa osim ovoga rekao. Međutim, na osnovu ovoga se da zaključiti da je Zavod uradio šta je trebao, ali da je zakazao neko drugi. Ministar Vranić i Spahić ne nude odgovore javnosti.

20210520075258_IMG_5298.JPG
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.