open-navfaktor-logo
search
Policija istražuje
Gori u Bihaću: Migranti podmeću požare ili neko podmeće migrantima?
Na području Grada Bihaća od jučer popodne dogodilo se šest požara na različitim lokacijama, potvrđeno je iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.
29.09.2020. u 12:20
get url
text

Najprije je jučer u popodnevnim satima izgorjela kuća u naselju Luke, u kojoj su ranije boravili migranti, da bi tokom noći došlo do požara na automobilu u naselju Hatinac.

Potom je gorjela i jedna napuštena kuća u naselju Plandište. Sinoć je također neko zapalio i iscijepana drva koja su se nalazila na paletama između stambenih zgrada H-18 i H-3 u naselju Harmani, dok je jutros oko pola pet izgorjela još jedna napuštena kuća u ulici Mustafe Omerovića, u naselju Luke.

Bihaćki vatrogasci su sve ove požare pogasili, a povrijeđenih nije bilo, dok je pričinjena određena materijalna šteta.

Iako su pojedini mediji bez ikakve potvrde nadležnih objavili kako su požare podmetnuli migranti, iz MUP-a Unsko-sanskog kantona kažu da to zasad ne mogu niti potvrditi niti demantovati, budući da se uzroci izbijanja svih ovih požara još istražuju.

Nezvanično, čak se ne isključuju ni mogućnost da neko namjerno podmeće ove požare kako bi se za njih okrivili migranti, s obzirom na to da je pomalo nelogično da pale kuće u kojima borave ili da nekome "iz čista mira" zapale automobil ili drva.

- Zasad su sve opcije otvorene. Mi u svakom slučaju pozivamo građane da ukoliko imaju nekih saznanja da nam ih dostave. Nadam se da ćemo vrlo brzo dokučiti o čemu se radi, kako bismo mogli ili potvrditi ili negirati da iza ovih požara stoje, odnosno ne stoje migranti - kazao je za Faktor portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.