open-navfaktor-logo
search
Junak Rome
Gol i izboreni penal: Edin Džeko otkrio šta je bio najveći problem protiv Torina
Fudbaleri Rome pobjedom na gostovanju kod Torina (3:2) sinoć su, kolo prije kraja Serie A, osigurali petu poziciju i plasman u Evropsku ligu.
30.07.2020. u 08:13
get url
text

VEZANI TEKST - Sve je gotovo: Sjajni Edin Džeko odveo Romu u Evropsku ligu

Junak večeri, ponovo je, kao i svaki put kada je potrebno, bio Edin Džeko. Kapiten Vučice postigao je prvi gol za svoj tim (pogledajte OVDJE), a potom je izborio penal iz kojeg je Amadou Diawara potvrdio trijumf.

- Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje - poručio je Džeko nakon još jednog trijumfa:

- Bilo nam je važno pobijediti kako bismo osigurali plasman u Evropsku ligu i to smo učinili. Zadovoljan sam.

Džeko i svi ostali akteri meča u Torinu, koji je završen malo prije ponoći, imali su problema s velikom vrućinom, koja je u mnogome otežala stvari i bila najveći problem igračima.

- Bilo je nevjerovatno vruće, ali progurali smo se i borili se do kraja. Da, fizički smo svi u dobroj formi, cijeli tim, ali ovo je zaista bio veliki problem za sve - istakao je Džeko, koji je u Romi stigao do 106. gola, te se na četvrtom mjestu najboljih strijelaca svih vremena izjednačio sa Rodolfom Volkom:

- Zadovoljan sam, kao i svaki napadač koji bi postigao gol. Svaki gol, koji pomogne timu da osvoji tri boda, računa se malo više. Šteta što mi je drugi gol poništen zbog ofsajda.

Roma će sezonu završiti za vikend utakmicom protiv Juventusa.

- Osvojili smo peto mjesto, a sada imamo još jednu utakmicu prije nego što počnemo razmišljati o Sevilli i Evropskoj ligi. Ipak, očigledno je da se naša pažnja već pomalo fokusira na Njemačku gdje će se igrati završnica ovog evropskog takmičenja - zaključio je Džeko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.