open-navfaktor-logo
search
Ljepotica u Bergamu
Glupost golmana Intera pogurala Milan ka tituli, Interu nije pomogao ni Džeko
Fudbaleri Intera poraženi su na gostovanju kod Bologne u zaostaloj utakmicu 20. kola Serie A. 
27.04.2022. u 22:14
get url
text

Domaći su slavili nakon preokreta slavili sa 2:1, a tragičar večeri, a možda i sezone je Andrei Radu, rumunski golman koji je večeras mijenjao povrijeđenog Handanovića. Rumun je krivac za drugi gol, a njegovu glupost slave u Milanu, jer je gradski rival ostao prvi sa dva boda prednosti na četiri kola prije kraja sezone.

VEZANI TEKST - Kakva glupost: Da li je Radu iz ruku izbio titulu Džeki i saigračima iz Intera?

Inter je poveo već iz prve akcije. Igrao se treći minut, kada je Perišić masjtorski pogodio sa vrha šesnaesterca na asistenciju Barelle.

No, domaći se nisu predavali, do izjednačenja su stigli u 28. minuti. Barrow je centirao, Arnautović je u skoku nadvisio Dimarca i glavom pogodio za 1:1.

Trenutka odluke dogodio se u 82. minuti, kada je Radu napravio veliku glupost i promašio je loptu koju mu je vraćao Perišić iz auta. Nicola Sansone je ispratio akciju i samo je loptu ubacio u gol za vodstvo Bologne od 2:1 (pogledajte OVDJE).

Simone Inzaghi, trener Intera, u 63. minuti na teren je poslao našeg Edina Džeku, ali Dijamant nije uspio napraviti ništa. 

U drugom večerašnjem zaostalom meču Atalant i Torinu odigrali su ljepoticu. Gosti su imali dva gola prednosti (2:4), ali je meč završio bez pobjednika - 4:4.

Nešto ranije Udinese je u gostima pregazio Fiorentinu sa 4:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.